Eko.-Adria je već treću godinu partner EU GREEN WEEK događanja. Ove godine konferencija će se održati u Baškoj Vodi u Grand Hotelu Slavia****, 6. i 7. svibnja 2021. godine.

S obzirom na situaciju oko COVID pandemije, molimo vas da se prijavite za sudjelovanje i to na način da se iz jedne tvrtke ne može prijaviti više od dvije osobe, a kad budemo znali kakve su mjere na snazi i ako bude moguće održavanje konferencije, 7 dana prije konferencije poslat ćemo vam račun za uplatu kotizacije. Ukoliko bude moguće održavanje konferencije, broj učesnika je ograničen na 25 osoba.

Ovogodišnja tema GREEN WEEK-A je NULTA STOPA ONEČIŠĆENJA, a kako je poznato da je otpad jedan od razloga velikog onečišćenja okoliša te kako loše upravljanje otpadom pridonosi klimatskim promjenama i onečišćenju zraka i time izravno utječe na ljude i okoliš, odabrali smo OTPAD kao temu.
Odlagališta koja se smatraju posljednjim izborom u hijerarhiji otpada ispuštaju metan, vrlo snažan staklenički plin povezan s klimatskim promjenama. Metan stvaraju mikroorganizmi prisutni u odlagalištima iz biorazgradivog otpada, kao što su hrana, papir i vrtni otpad. Ovisno o načinu na koji su izgrađena, odlagališta također mogu zagaditi tlo i vodu.

Nakon prikupljanja otpad se prevozi na daljnju obradu. U procesu prijevoza u atmosferu se oslobađaju ugljični dioksid, najčešći staklenički plin, i onečišćivači zraka, uključujući i čestice u zraku.

Akcijski plan EU za postizanje nulte stope onečišćenja ključna je akcija EUROPSKOG ZELENOG PLANA.
Novi financijski okvir EU koji će omogućiti financiranje ZELENIH projekata ostati će mrtvo slovo na papiru ne budemo li imali viziju i konkretne projekte koje želimo financirati. Otpad može postati resurs za pokretanje kružne ekonomije ali to se neće desiti bez regionalne suradnje komunalnih tvrtki u gospodarenju reciklabilnim otpadom i biorazgradivim otpadom.

Ovom konferencijom želimo dati doprinos boljem upravljanju komunalnim i proizvodnim otpadom te ostvarenju ciljeva za smanjenje količina otpada koja se odlažu na odlagališta.

Seminar / radionica će se održati prema epidemiološkim mjerama: obavezna dezinfekcija ruku i propisani razmak od 1,5 m između polaznika.

Lokacija održavanja:
GRAND HOTEL SLAVIA****, Obala Sv. Nikole 71, 21320 Baška VodaTermin konferencije:

1. dan 6. 5. 2021. (četvrtak)
2. dan 7. 5. 2021. (petak)

Kotizacija za učesnike iznosi 1.800,00 kn (u cijenu nije uključen PDV)

Popunjenu prijavnicu dostaviti na e-mail adresu: ekoadria@ekoadria.hr
Plaćanje po ponudi koju ćemo vam dostaviti po prijavi.

Slike s konferencije pregledajte na poveznici.